30. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması


Türkiye’nin 30 Yıldır Aralıksız Her Yıl Yapılan Tek Müzik Yarışması; 30. TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması…

Yarışma katılım koşulları aşağıdaki gibidir:

1- Yarışma, tüm katılımcılara açık ve ücretsizdir.

2- Eserler enstrümantal olmalıdır. Herhangi bir tür kısıtlaması yoktur. Bu yılın ana teması: “Cumhuriyetimizin 100.Yılı” olarak belirlenmiş ve Türkiye Bilişim Derneği, Halıcı Bilgi İşlem A.Ş. ve İzelman A.Ş. iş birliğiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilmektedir. Yarışmacılardan bestelerini oluştururken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ve bizlere gösterdiği hedeflerden esinlenmeleri beklenmektedir.

3- Eserlerin süresi iki dakika otuz saniyeden kısa, üç dakika otuz saniyeden uzun olamaz.

4- Yarışmaya katılan eserlerin daha önce ticari bir amaçla kullanılmamış olması gerekmektedir.

5- Yarışmaya katılacak eserlerde kullanılacak sesler, bilgisayar ortamında bestecinin hazırlayacağı özgün seslerden oluşabileceği gibi, var olan veya besteci tarafından kaydedilmiş seslerin işlenmesi yoluyla da elde edilebilir. Elektronik ortamda elde edilen seslerin yanı sıra eser içinde akustik/elektronik bir çalgı ve/veya insan sesi kullanımı zorunludur. Sadece tek bir enstrüman ile yapılmış ve/veya bilgisayarın yalnızca bir ses kaydedici cihaz olarak kullanıldığı kayıtlar geçerli olmayacaktır.

Geçmiş yıllara ait eserleri incelemek için: https://beste.halici.com.tr/2023/gecmis/

6- Yarışmaya katılmak için http://beste.halici.com.tr adresinden kaydolunması ve eserlerin en geç 15 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar WeTransfer ile beste@halici.com.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

7- Yarışmacılar eserlerini iki ayrı dosya (320 kbps mp3 ses dosyası ve mp4 1080p - 1920x1080 video kaydı) olarak göndereceklerdir.

(i)Ses dosyasında sadece altyapı bulunacaktır.

(ii)Video kaydı esnasında altyapı üzerine enstrüman(lar)la ve/veya toplam süresi 1 dakikayı geçmeyen sözsüz vokal(ler) ile canlı performans gerçekleştireceklerdir. Performans eser başından eser sonuna kadar sürekliliği bozulmadan kaydedilecektir. Video dosyasının ses kanalında altyapıyı ve canlı performansı birleştirmek üzere düzenleme yapılabilir.

8- Teknik jüri tarafından yapılacak ön elemeyi geçen eserler müzik jürisi tarafından değerlendirilecek ve finalde yarışacak 10 eser belirlenecektir. Katılımcıların teknoloji kullanımları ve başvuru formunda teknolojiyi nasıl kullandıklarına dair yazılı açıklamaları teknik jüri puanlamasında etkili olacaktır.

9- Finale kalan 10 eser 4 Aralık-11 Aralık 2023 tarihleri arasında Youtube üzerinden halkımızın izlemesine ve değerlendirmesine sunulacaktır.

10- Final yarışması ve ödül töreni 14 Aralık 2023 Perşembe akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde yapılacaktır.

11- Finale kalan eser sahiplerine final yarışması ile ilgili koşullar ayrıca yollanacaktır. Finalistler soundcheck için yarışma günü saat 13.00'te yarışma salonunda olacaklardır. Finalde, yarışmacı ve eserle ilgili soru/cevaplar ve yorumlar izleyenlere açık bir biçimde gerçekleştirilecektir. Jüri (final jürisi) puanları %90, internet üzerinden gelen halk puanları da %10 ağırlıkla sonuçlara yansıyacaktır. Ödül töreninde ilk 3 dereceyi alan eserler açıklanacaktır.

12- Finalde yarışmacılar kayıtlı altyapı üzerine enstrüman(lar)la ve/veya sözsüz vokal(ler) ile canlı performans gerçekleştireceklerdir. Canlı performans koşuluna uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca fotoğraf, video, koreografi ve benzeri görsel unsurlar da kullanılabilecektir. Kullanılacak enstrüman/vokal/görsel unsurlar başvuru formunda kesin olarak belirtilecektir. Görsel unsur kullanacak finalistler, yarışmadan en geç 1 hafta önce bu görsel unsurları ve altyapı ses dosyasını posta yoluyla ya da elden Halıcı A.Ş.'ye ulaştırılmalıdır. Görsel unsur olarak video (mpeg, avi, wmv) kullanacak yarışmacılar altyapıyı video içine senkron şekilde yerleştirmelidir.

13- Finalde yarışacak 10 esere toplam 100.000 TL. ödül (Birinci 25.000 TL., ikinci 20.000 TL., üçüncü 15.000 TL. dördüncü 8.000 TL., beşinci 7,000 TL. altıncıdan onuncuya kadar olanlar 5.000’er TL.) verilecektir.

14- Eserler katılımcılara geri yollanmayacaktır. Katılımcılar, eserlerinin yarışma logosu altında, her türlü ortamda yayınlanması, çoğaltılması ve dağıtılmasını kabul etmiş sayılırlar.

15- Yarışmaya sadece bir eserle katılınabilir. Esere isim verilmesi zorunludur.

16- Başlangıcından bugüne kadar yarışmanın düzenleyicileri, jüri üyeleri ve katılımcılar yasadışı yazılım kullanılmasına karşı ortak bir tavır içinde olmuşlardır. Aynı duyarlılığın tüm eser sahiplerinden beklendiği ve sorumluluğun kendilerine ait olduğu önemle hatırlatılır.

17- Yarışma düzenleyicileri koşullarda gerekli gördükleri değişiklikleri yapabilirler. Olası değişiklikler yarışma sayfasında duyurulur.

18- Yarışmaya katılanlar bu koşulların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

30. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması Youtube Kanalı
Share