27. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
 Jüri
jüri

Garo Mafyan

1951 yılında İstanbul‘da doğmuştur. 1955 yılında 3,5 yaşında il konserini verdi. Aynı yıl Ferdi Ştatzer’in talebesi oldu. Raşid Abed’le solfeje başladı.1967 yılında konservatuvardan, 1968 yılında da yüksek piyano ve armoni bölümünden mezun oldu. Raşid Abed ile yüksek armoni, kontrpuan, orkestra şefliği ve modern armoni çalıştı. 1969 yılında Selçuk Başar ile birlikte İstanbul Gelişim Orkestrası’nı kurdu. İlk profesyonel albümünü 1969’da Zerrin Özer ve Tanju Okan ile yaptı. Attila Özdemiroğlu ile birlikte İstanbul Gelişim Orkestrası’nı yeniden oluşturmuş ve Bahçeşehir İstanbul Gelişim adıyla 2005 yılında açılan okulla genç müzisyenlere yön vermeye başlamıştır. Birçok sanatçı müzik piyasasına onun müzikleriyle girmiştir. MFÖ, Ayşegül Aldinç, Leman Sam, Yonca Evcimik, Nalan, Niran Ünsal, Reyhan Karaca, Burcu Güneş, Erol Evgin, Emel Sayın, Nükhet Duru bunlardan bazılardır.
jüri

İzzet Öz

1947 Ankara doğumludur. Sayısız çalışmaları olan Öz’e yaptığı çalışmalar neticesinde çeşitli (Hürriyet Altın Kelebek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Magazin Gazetecileri Derneği, RTGD, Hey, TV’ de 7 Gün, Günaydın, Aviva İlkler) pek çok ödül verilmiştir. Atatürk‘ün doğumunun 100. yılı için hazırladığı “Türkiye Filmi” ile Sedat Simavi Kitle Haberleşmesi dalında kazandığı ödül, yapımcının en değerli bulduğu ödülüdür. TRT’de “Yılbaşı Özel” “Bayram Özel” ve pek çok sanatçı için solo programlar hazırlayan Öz, TV’ler içinde yılbaşı özel” ve pek çok özel programın yönetmenliğini, Number One Tv, Genç Tv, Süper Kanal, Joy Tv genel yayın yönetmenliğini yürütmüştür. Show Tv, ATV, Joy Tv gibi birçok özel kanalın kuruluş aşamalarında tanıtımlarını üstlenmiştir. Öz,“Kadans Haber Tanıtım” isimli şirketinde çeşitli kliplere, Tv programları ve özel tanıtımlara imza atmaktadır. Hürriyet gazetesine yaptığı reklam filmlerinin yanısıra, müzikal ve tiyatroların video yönetmenliğini, büyük showların da prodüksiyonlarını üstlenmiştir.
jüri

Şeref Oğuz

İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da yapan Oğuz, 1971 yılında Babiali’de Sabah gazetesinde gazeteciliğe başlamıştır. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Maliye Muhasebe Bölümü’ne girmiş ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirmiştir. Ekonomi doktoru olan Şeref Oğuz, Internet Society Üyesi ve köşe yazarıdır.16 yıldan buyana bilgi ekonomisi, yeni ekonomi ve değişim yönetimi üzerine araştırmalar yapan Şeref Oğuz, Internet Society Kurucularındandır. Internet’te ilk büyük Türk gazetesi Milliyet.com projesini yönetti.1996 Haziran’da dünyanın ilk sanal mitingini gerçekleştirdi. Son 2 yıldır bilgisayar destekli eğitim için geliştirdiği “Her Okula Internet” projesine yoğunlaştı. Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu, Internet Kurulu üyesi ve Meclis Bilgi Grubu parlamento dışı üyesidir.
jüri

Hakan Özer

1970 İstanbul doğumlu olan Hakan Özer, reklam ve film müzikleri ile ilgili çalışmalarına 1991 yılında Ömer Ahunbay ile Jingle House'u kurarak başlamıştır. Bugüne kadar 10.000'in üzerinde reklam müziği üretmiştir. Müzik alanında besteci, aranjör, vokalist ve prodüktör olarak çalışmaktadır. Reklam, dizi film, belgesel ve sinema filmi müzikleri dışında China Band ve Rebel Moves olmak üzere iki müzik gurubunun kurucu üyesidir. Halıcı Midi Bilgisayarla Beste Yarışmasının ilk ve ikinci yılı birincisidir.1996 yılından beri aynı yarışmanın jüri üyesidir.. Elektronik müzik ilgi alanıdır. Halen Jingle House'ta çalışmalarını sürdürmektedir.
jüri

Borga Parlar

Küçük yaşlarda Ankara ve İzmir Opera ve Balesi piyanisti Bilge Aydın’dan ders alarak piyano’ya başlamış, daha sonra uzun yıllar Ankara Devlet konservatuarı değerli hocalarından Tulga Çetiz ile piyano çalışmalarına devam etmiş bir yandan da Can Simer ile armoni ve kontrapuan çalışmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi MBA eğitimine devam etmiştir. Mühendis olarak iş hayatına atılmış, müzikle ilgili çalışmalarını bestecilik ve elektronik müzik alanlarında devam ettirmiştir. Halıcı Midi Beste yarışmasına katılarak ilk yıl 2. daha sonraki yıl ise 1. olmuştur. Profesyonel müzik hayatına atılmış ve TM productions şirketini kurarak reklam müzikleri üretmiştir. TM şirketi ve İzzet Öz yapımcılığı ile “Aşık Veysel” in doğumunun 110.yılı için İmaj Müzik iş birliğiyle bir albüm piyasaya çıkarmıştır. Aynı dönemde kendi olanaklarıyla piyano alanında The Associated Board of the Royal Schools of Music diplomasını almıştır. Daha sonra kariyerini Bilişim alanında sürdürmüş olan Borga Parlar halen uluslararası bir şirkette yöneticilik yapmaktadır. Beste çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
jüri

Mehmet Okonşar

İstanbul'da doğan sanatçı, müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarında, Prof. Nimet Karatekin ve Prof. Necil Kazım Akses ile başlamış ve Devlet Bursu ile Brüksel Kraliyet Konservatuarında sürdürmüştür.1981 yılında, Brüksel Kraliyet Konservatuvarının "Premier Prix" diplomasını alan Okonşar, aynı yıl ünlü Belçikalı piyanist J.Cl. Vanden Eynden'in solist piyanist yetiştirme amacı ile kurduğu "Avrupa Yüksek Müzik Eğitim Merkezi"ne yüzlerce konservatuar öğrencisinin arasından seçilen dört yetenekten biri olmuştur.1986 yılında, aynı kurumda Yüksek Piyano Diplomasını Birincilikle ("Diplome Supérieur de Piano" "Avec La Plus Grande Distinction-Premier Nommé”) alıp, kompozisyon ve orkestrasyon dallarında da, ünlü besteci Jacqueline Fontyn ile ihtisas yaparak, 1989 yılında bu branşlardan da üstün başarı ile mezun olmuştur. Günümüzde yaşayan en büyük piyanistlerden biri olan Alexis Weissenberg'in seçtiği sekiz stajyerden biri olarak İsviçre'de bu büyük usta ile çalışmıştır. Okonşar pek çok uluslararası piyano yarışmalarına katılarak, Avrupa ve Amerika'da dereceler almıştır.
jüri

Artun Ertürk

Şarkı yazarı kimliğinin yanı sıra başarılı bir prodüktör ve sahnede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran tecrübeli bir müzisyen olan Artun Ertürk, geniş kitlelerce Pamela tarafından seslendirilen “Ayrılamayız Biz”, “İstanbul” ve “Aşk Sevgiden Beter” gibi hit şarkılarıyla ve kurucusu olduğu grubu Diplomatik Rock Opera ile tanınıyor. Pamela’nın başarılı albümleri “Eğer Dinlersen (İmaj, 2003)”, “Şehir Rehberi (İmaj/SONY BMG, 2004)” ve “Cehennet (İmaj, 2006)”in prodüktörü ve bu albümlerdeki pek çok şarkının yazarı olan müzisyen ayrıca Cemil Demirbakan’ın “Karışık Kaset (Sony Musc, 2012)” adlı solo albümünün de prodüktörlüğünü üstlendi ve albüme eserleriyle katkıda bulundu. Artun Ertürk çalışmalarına Ankara’da devam ediyor.
jüri

Yavuz Durak

1972 Kırklareli doğumlu. Müzik eğitimine babası Saim Durak ile başladı. 1989 yılında G.Ü. Eğitim Fakültesi Müzik eğitimi bölümüne girdi. Dr. İpek Kıvrak ile piyano, Prof. Ertuğrul Bayraktar ile Türk müziği armonisi çalıştı. 1992 de Polonya’da düzenlenen 18. Gençler Müzik Festivaline katılan Gazi Üniversitesi orkestrası ve korosunda yer aldı ve programdaki eserlerin piyano eşliklerini yaptı. Eğitimi süresince Prof. Ertuğrul Bayraktar ve Prof. Veli Muhatov ile eğitim müziği besteleme teknikleri, Dr. İpek Kıvrak ile piyano programını yürüttü.1993-1997 yılları arasında piyano öğretmenliği yaptı.1996 yılında aranjesini yaptığı “Masal” adlı eser TRT Eurovision şarkı yarışmasında finale kaldı. Aynı yıl altın mikrofon şarkı yarışmasında birinci olan eserin aranjesini yaptı.1997 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2000 yılında "Çocuksu dünya" 2002 yılında "Köyüm" ve "Dünya" adlı parçaları TRT Popüler Çocuk Şarkıları yarışmasında mansiyon ödülü aldı. 2001 yılında "Masal" adlı şarkısı Kültür Bakanlığı Çocuk Şarkıları Yarışmasında başarı ödülü kazandı. 2004 TRT Popüler çocuk şarkıları yarışmasında Mavi Gezegen adlı şarkısı 1. oldu TRT çocuk korolarının kuruluşunun 25. yılı sebebiyle 25. yıl şarkısı beste siparişi TRT tarafından kendisine verildi. 2005 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Marşı Yarışmasında “Biz Eğitimciyiz” eseri 1.’lik ödülü aldı. 2007 TRT Popüler çocuk şarkıları yarışmasında “TİK-TAK” adlı şarkısı 1. oldu.
jüri

Rahmi Aktepe

1955 Ankara doğumlu. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını AİTİA'si İşletme Bölümünde tamamladı. 1978 yılında Devlet Demir Yolları Bilgi İşlem Merkezi'nde Programcı olarak işe başladı. Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nda Bilgi İşlem Merkez Müdürü, Muharebe ve Elektronik Daire Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra Gümrük Müsteşarlığı'nda Muharebe ve Elektronik Daire Başkanlığının kurulmasını gerçekleştirerek aynı daireye Daire Başkanı olarak atandı. Gümrükler modernizasyon projesinin geliştirmesini başlatarak önemli katkılarda bulundu. Gümrük Müsteşarlığı Müsteşarlık Müşavirliğinden 2009 yılında emekli oldu. Bilişim Derneği'nin 3 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yaparak 16 yıl TBD Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. TOBB Bilişim Sektör Kurulunun oluşmasını sağlayarak aynı sektör kurulunun başkanlığını 8 yıl sürdürdü. TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojisi Çalışma Grubunun kurulmasında önemli katkılar sağlayarak Çalışma Grubunun üyeliğini 5 yıl sürdürdü. Türkiye Bilişim Vakfının kurucu üyesi ve aynı zamanda Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi olarak 10 yıl görev yaptı. E-Devlet ve E-Türkiye konusunda TBD başkanı olduğu dönemlerde önemli çalışmalar yaparak E-Dönüşüm İcra Kurulu'nda 4 yıl üye olarak bulundu. Mayıs 2010 – Mayıs 2012 tarihleri arasında TOSYÖV Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Mayıs 2012 tarihinden beri TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
jüri

Emrehan Halıcı

Konya’da doğan Emrehan Halıcı, Konya Maarif Koleji mezunudur. Lisans ve Lisansüstü eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamış ve aynı üniversitede bir süre asistanlık yaptıktan sonra HALICI Şirketler Grubu’nu kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında bilgisayar ve yazılım alanlarında birçok proje gerçekleştiren Emrehan Halıcı, ilk Türk bilgisayarının üretiminde yazılım sorumlusu olarak görev almıştır. Üniversite-sanayi işbirliği için yoğun çabalar harcayan Halıcı, ODTÜ Teknokent’in kurulmasında etkin rol almış ve ODTÜ-Halıcı Yazılımevi ile Türkiye’nin ilk teknoparkının kurucusu olmuştur. Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Halıcı, Türkiye Bilişim Şuralarının düzenleme kurulu başkanlığını üstlenmiştir. İş hayatında ve sosyal alanda yaptığı çalışmalarla birçok ödül alan Halıcı, 2004 yılında ODTÜ öğrencileri tarafından “ODTÜ’lülerin İdealindeki Mühendis” ödülüne, 2017 yılında da Türkiye Bilişim Derneği ve TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği tarafından Yaşam Boyu Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür. Müziğe özel ilgi duyan ve davul çalan Halıcı, bilgisayar destekli müzik teknolojisinin yurdumuzda tanınıp yaygınlaşmasına öncülük eden isimlerdendir. 1994 yılından beri “HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması”nı düzenlemektedir. Bilgi ve zekâya dayalı etkinliklere yoğun ilgi gösteren Halıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı ve Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1978 yılından beri TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinde “Zekâ Oyunları”, 2003 yılından beri de Hürriyet gazetesinde günlük “Akıl Oyunları” köşesini hazırlayan Emrehan Halıcı’nın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan “Satranç”, Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Akıl Oyunları” ve TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Zekâ Oyunları” ve “Beyin Sporu” kitapları bulunmaktadır. 21. Dönem Konya, 23. ve 24. Dönem Ankara milletvekili seçilen Emrehan Halıcı Türkiye Zekâ Vakfı’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
jüri

TEKNİK JÜRİ

jüri

Dr. Ufuk Önen

Alanında ilk Türkçe kaynak olan "Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri" adlı kitabın yazarıdır. Türkiye, Avrupa ve Kuzey Amerika tabanlı 200'den fazla görsel-işitsel projede besteci, ses tasarımcısı ve ses kayıt mühendisi olarak çalışmış; konser ve sinema ses sistemleri ile elektro-akustik alanlarında 200'e yakın projeye danışmanlık yapmıştır. Hazy Hill grubunun vokalisti ve gitaristidir. "Gri Değil, Siyah: Ankara Rocks!" adlı uzun metraj belgeselin yönetmenidir. Merkezi New York'ta bulunan Audio Engineering Society (AES) üyesidir; 2017-2019 dönemi için başkan yardımcılığına seçilmiştir. Bilkent Üniversitesi’nde ses tasarım, ses sentezi, müzik-medya ve görsel-işitsel iletişim dersleri vermektedir.
jüri

Bülent Bıyıkoğlu

Ortaokul yıllarından itibaren bilgisayar programlamaya ve müziğe ilgi duyan Bülent Bıyıkoğlu, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okurken bitirme projesi olarak gerçek zamanlı ses efekt yazılımı geliştirdi. Bu yazılım sayesinde Kanada’da PG Music’den iş teklifi alarak 1998'de müzik teknolojileri sektörüne adım attı. 1999-2003 yılları arasında Digidesign’da (Avid) çalıştı. 2006’da Türkiye’ye dönerek bir yandan savunma sanayiinde çalışırken geceleri ve hafta sonları SynthMaster isimli synthesizer yazılımı projesini geliştirdi. Yazılımın popülerlik kazanmasıyla beraber 2012 yılında Bilkent Cyberpark’da KV331 Yazılım şirketini kurdu. O günden beri SynthMaster’ı Windows, MacOS ve iOS platformlarında geliştirmektedir. SynthMaster bugüne kadar dünyanın önde gelen müzik teknolojileri dergilerinden ve web sitelerinden çeşitli ödüller almış, MusicRadar okuyucuları tarafından 2 kez dünyanın en iyi synthesizer yazılımı olarak oylanmıştır.
jüri

Murat Yücel

Müzik eğitimine 5 yaşında müzik öğretmeni annesi Mürüvvet Yücel ile piyano çalışarak başladı. Orta ve lise eğitimini TED Ankara kolejinde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi MSSF / Klasik Gitar bölümüne girmeye hak kazandı ve Yüksek Onur derecesiyle mezun oldu. Daha sonra Roterdam Konservatuarında Klasik gitar eğitimine devam etti ve Konsertist Master of Arts derecesi ile mezun oldu. Katıldığı uluslararası Tilburg Delink yarışmasında birincilik kazandı ve avrupada birçok şehirde solo konserler verdi. Gazi Üniversitesi/ Eğitim bilimleri yüksek lisans programını tamamladı. 2004 yılında kurmuş olduğu müzik eğitim ve yazılım firmasıyla, tamamen farklı bir yaklaşımla müzik eğitim yazılımları geliştirmeye devam etmektedir. Aynı zamanda yazılımcı ve 3D generalist olan Murat Yücel, görsel öğrenme odaklı olan ve 3.5 milyon kullanıcısı bulunan Polygonium / Guitar 3D App projelerinin fikir geliştiricisi ve uygulayıcısıdır.
jüri

Ufuk Polat

Bilgisayar Mühendisi Ufuk Polat, müzik üretimini demokratize edebilme vizyonuyla yazılım teknolojileri üzerine geliştirme yapan Deplike Yazılım ve Nefi.io kurucusudur. Bugüne kadar 10 milyondan fazla insana erişen pek çok uygulamayı geliştirmiş ve üretim süreçlerinin liderliğini yapmıştır. Gitaristlerin pahalı ve ağır ekipmanlarını yanlarında taşımaları yerine, enstrümanlarını mobil cihazlara bağlayarak istedikleri ses ve efektlere rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlayan Deplike uygulaması, dünya çapında 1.5 milyondan fazla gitarist tarafından kullanılmaktadır. Texas Üniversitesi, San Francisco merkezli Trikro LLC ve İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen girişimcilik eğitimlerini tamamlayan Polat, faaliyetlerini Londra üzerinden sürdürmektedir.
27. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share