26. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması

26. TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması’nın Birincisi; “Umuda Haykırış” adlı eseriyle Nehir Özzengin oldu.


Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız


Bilişim 2019, 36. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında düzenlenen “26.TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması”nın finali 6 Kasım 2019 Çarşamba akşamı Ankara Tatbikat Sahnesi’nde yapıldı.

Finale kalan 10 besteci, farklı türlerde besteledikleri enstrümantal ve özgün eserleri canlı performansla jüri ve izleyicilere sundular.

Yarışma Birincisi

Renkli ve zorlu bir rekabet ortamının yaşandığı yarışmanın birincisi; “Umuda Haykırış” adlı eseriyle Nehir Özzengin oldu. Yarışmaya İzmir’den katılan Nehir Özzengin 14 yaşında. Bugüne kadar kazandığı 6 adet Uluslararası Piyano Yarışması derecesi bulunan Nehir, bir yıl içerisinde İtalya’da katıldığı iki farklı yarışmada birincilik kazandı.

Jürinin yanı sıra halk oylamasının da etkili olduğu yarışmada, derece alan ilk üç besteci birbirinden değerli hediyelerin ve Altın, Gümüş, Bronz Nota ödüllerinin sahibi oldu.

Yarışmanın ikincisi “Yeryüzü” adlı eseriyle “Arif Tunç Konak” üçüncüsü "Angara Blues” adlı eseriyle Gündüz Parıldar oldu. Bugüne kadar amatör, profesyonel binlerce besteci ve müzisyen için fikir alışverişi ve etkileşim ortamı yaratan, 1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl gerçekleştirilen yarışmanın sunuculuğunu bu yıl da televizyon ve radyo dünyasının duayeni İzzet Öz yaptı.

Yarışma İkincisi

Yarışma ÜçüncüsüGaro Mafyan'ın başkanı olduğu yarışma jürisi İzzet Öz, Şeref Oğuz, Hakan Özer, Borga Parlar, Mehmet Okonşar, Artun Ertürk, Yavuz Durak, Rahmi Aktepe ve Emrehan Halıcı; teknik jürisi ise Dr. Ufuk Önen, Bülent Bıyıkoğlu, Murat Yücel, Gerçek Dorman ve Metin Emenullahi gibi müzik ve teknoloji dünyasının duayenlerinden oluşuyor.

Teknoloji ve sanat birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri olan TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması pek çok besteci ve müzisyeni, hem Türkiye hem de Dünya müzik sektörüne kazandırmıştır.

Finalde Yarışan Eserler


Performansları ses ikonlarına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

  1. Nehir Özzengin / Umuda Haykırış Dinle
  2. Arif Tunç Konak / Yeryüzü Dinle
  3. Gündüz Parıldar / Angara Blues Dinle
  • Başar Ayık / Medjay Dinle
  • Cüneyt Çakal / Shapes Dinle
  • Dersu Doğan / Life Switch Dinle
  • Göksel Çetin / Bukalemun Dinle
  • Onat Artun / Gafletkarane Dinle
  • Ozan Erkal / Son Halo Dinle
  • Sercan Elifer / Up&Down Dinle
*Derece dışındaki finalistler isim sırasına göre yazılmıştır.
26. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share