27. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Sakıp SABANCI
Sakip SABANCI"20. asrı yaşarken computerler, aletler, teknolojik icatlar getirdik...Ama onun yanında da makine yerine olaya ruh verecek müzik, beste işçileri getirdik.Ne kadar güzel! Buna ihtiyacımız var.Ağır koşullar altında yaşarken, stres içinde yaşarken buna ihtiyacımız var.8. toplantı, ne kadar güzel, inşallah yıllar boyunca devam etsin.Bu kadar değerli ve devamlı...yaşayan, devam eden bir jürimiz var....Sayın Emrehan Halıcı bu meseleye ne kadar gönül verdiğinizi biliyorum, sizi yürekten kutluyorum. Zaten 'emir kaptan' işin üstünde olunca, insanlar meseleye yeterince gönül verdiğinde, arkadaşlar, dostlar ve şevkler beraberce 'hedefi meseleyi' yakalar.
Attila ÖZDEMİROĞLU
Attila ÖZDEMIROGLU"Midi Müzik yarışması ilk gününden beri ülkemizdeki müzik anlayışının gelişimi adına beni umutlandırıyor. Özellikle genç yaratıcılarımıza ' ticaret müziği ' dışında kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam oluşturması açısından çok önemli bir işlevi var.Gelişimini gururla izliyorum. Daha şimdiden bir çok katılımcı sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli başarıların sahipleri oldular. Bu da Emrehan Halıcı'nın öngörüsünün ne kadar yerinde olduğunun kanıtı. HALICI-midi'nin 10. yılına aynı kalitede ve aynı heyecanla ulaşmasından dolayı çok mutluyum. Tüm dostlarıma ve genç yaratıcılara sevgilerimle...
Garo MAFYAN
Garo MAFYAN"Gerçekler ve güzellikler; Ülkemizdeki ender kalan ve kalitesi her geçen yıl daha da yükselen bir gerçek HALICI-midi yarışması. İnsanların tek ortak güzellikler lisanı; müzik. Sevgili Emrehan, dostları ve ben bu işte emeği geçen herkese,bir sanatçı olarak sonsuz teşekkür eder, Gerçekleri ve Güzellikleri bizlere yaşattığınızdan ve bir parçada olsa aranızda olduğumdan sonsuz mutluyum. Daha nice HALICI Midilere. Sevgilerimle".
Faruk ECZACIBAŞI
Faruk ECZACIBASI"10 yıla yakın bir süredir HALICI-MİDİ Bilgisayar'la Beste Yarışması'nın kararlarında paydaş olmak benim için her zaman bir onur nedeni oldu. Bu onur, hala rakipsiz bir "ilk"in kararlarında paydaş olmanın yanı sıra, aynı zamanda gelecek çağın yetenekli müzisyenlerinin ilk ışıltılarını görmekten ve geçen yıllar boyunca başarılı kariyerlerini izleyince ne kadar haklı olduğumuzu gözlemlemekten kaynaklanıyor. Halıcı-midi geleceğe daha çok yetenek borçlu..."
İzzet ÖZ
Izzet ÖZ"Başladığından beri hem jüri üyeliğini hem de sunuculuğunu yapmaktan kıvanç duyduğum bir yarışma oldu Halıcı-midi. Bu yarışmanın ve yarışmaya katılan tüm amatör-profesyonel bestecilerin çok özel olduklarını hissettim hep. Nerdeyse 10 yıllık bu zaman diliminde pek çok başarılı gençle tanışma olanağı buldum ve bir çoğuyla çok güzel ve özel çalışmalar yaptım. Özellikle reklam dünyasında büyük çıkış yapan Borga ve Hakan'la gurur duyuyorum. Dileğim böyle yaratıcı ve yetenekli gençlerin desteklenmesi...Halıcı-midi bu anlamda bu desteğin en önemli parçalarından biri...yaratıcı olan herkese en içten sevgilerimle".
Dr. Şeref OĞUZ 
Dr. Seref OGUZ"Türkiye'nin, en kıymetli hazinesi olan beşeri kaynakları ve kültürel zenginliğini küresel platforma taşıyacak "başarı öyküleri"ne ihtiyacı vardır. Halıcı Midi Yarışması, bu amaç doğrultusunda, kendi uzmanlık noktasında, toplumla bütünleşme sorumluluğunu yerine getirme gayretindedir. Sürdürülebilir bu gayret sayesinde, bilgisayar ve müzik gibi temel kavramların, Türk sanatçısı bakışıyla üçüncü bin yılın değerler galerisinde yerini alacağına inanıyorum. Şimdiye kadar bizim insanımızın yarattığı bu doğrultudaki eserleri bir araya getirme, bana göre, bundan sonraki yaratıcı insanlarımıza fikir vermekle kalmayacak, aynı zamanda onları yeni "başarı" öyküleri" için cesaretlendirecektir. Halıcı Grubu'na, toplumsal sorumluluk konusunda duyarlılığı ve yeni dünyanın ortak değerlerine yönelik farkındalığı için teşekkür ederim".
Artun Ertürk
Artun Ertürk"90'lı yılların ilk yarısında,belki ülkemizde şu gün itibariyle bile ender rastlanılabilinecek "Bilgisayarla Beste Yarışması" afişlerini gördüğümde içimi umut dolu bir heyecan kaplamıştı. Uzun yıllar sonra jüri üyesi olarak da bir parçası olma fırsatını mutluluk ile değerlendirdiğim yarışma, aynı duyguları tekrar hissetme olanağını da bana sunmuştur. Katılımcıların büyük çoğunluğunun, müzikle ilgili alanlarda önemli yerlere geldiğini yıllar içinde gözlemlediğim bu önemli oluşum; ülkemiz sanatçılarının pek çok konuda ne kadar açık, titiz ve yaratıcı bir zihin yapısına sahip olduğunun örneklerini sergilemektedir ve yirmi yıldan bu yana açık ve özgür bir platform konumuna yükselmiştir".
27. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share