24. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması


Türkiye’nin 25 Yıldır Aralıksız Her Yıl Yapılan Tek Müzik Yarışması; 25. TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması…

25. Yılımızı kutluyor olmamız nedeniyle bu yıl yarışmamızı Türkiye Popüler Müziğine önemli katkılar yapmış ve aramızdan ayrılmış olan değerli bestecilerimize ithaf ediyoruz.

Yarışma katılım koşulları aşağıdaki gibidir:

1- Yarışma, tüm katılımcılara açık ve ücretsizdir.

2- Eserler enstrümantal olmalıdır. Herhangi bir ana tema ve tür kısıtlaması yoktur.

3- Eserlerin süresi 3 (üç) dakikadan kısa, 4 (dört) dakikadan uzun olamaz.

4- Yarışmaya katılan eserlerin daha önce yayınlanmamış ve tümü veya bir bölümünün herhangi bir amaçla kullanılmamış olması gerekmektedir.

5- Yarışmaya katılacak eserlerde kullanılacak sesler, bilgisayar ortamında bestecinin hazırlayacağı özgün seslerden oluşabileceği gibi, var olan veya besteci tarafından kaydedilmiş seslerin işlenmesi yoluyla da elde edilebilir. Elektronik ortamda elde edilen seslerin yanı sıra eser içinde akustik/elektronik bir çalgı ve/veya insan sesi kullanımı zorunludur.

Geçmiş yıllara ait eserleri incelemek için: http://beste.halici.com.tr/2018/gecmis/

6- Eserlerin en geç 5 Ekim 2018 Cuma günü saat 17.00'a kadar Halıcı A.Ş.'ye teslim edilmiş olması gerekmektedir. Eserlerin her türlü gönderimi (posta, e-posta, url) için http://beste.halici.com.tr adresinden kayıt yapılması; bir üye kullanıcı adı ve şifre sahibi olunması gerekmektedir. Eser gönderimleri için aşağıdaki yollardan biri seçilmelidir:

  • http://beste.halici.com.tr adresinden en düşük 128 kbps MP3 formatında yükleme yaparak,
  • En düşük 128 kbps MP3 formatında eklenmiş dosyayı/ları beste@halici.com.tr e-posta adresine (üye kodunuzu ve şifrenizi de yazarak) göndererek,

7- Yarışmaya en fazla iki eserle katılınabilir. Finale her bestecinin sadece bir eseri kalabilir. Her eser için bir isim verilmesi zorunludur. Bu isimler üye olduktan sonra belirlenebilir ve sisteme girilebilir. Yarışmacılar, son katılım tarihine kadar eserleri üzerinde değişiklik yapabilirler.

8- Ön elemede jüri (seçici jüri) eserleri değerlendirecek ve 10 eseri finalist olarak belirleyecektir. Finale kalan eser sahiplerine final yarışması ile ilgili koşullar ayrıca yollanacaktır. Finalistler soundcheck için yarışma günü saat 13.00'da yarışma salonunda olacaklardır. Finalde, yarışmacı ve eserle ilgili soru/cevaplar ve yorumlar izleyenlere açık bir biçimde gerçekleştirilecektir. Jüri (final jürisi) puanları %80, internet üzerinden gelen halk puanları da %20 ağırlıkla sonuçlara yansıyacaktır. Ödül töreninde ilk 3 dereceyi alan eserler açıklanacaktır.

9- Finalde yarışmacılar CD'den gelecek altyapı üzerine enstrüman(lar)la ve/veya vokal(ler) ile canlı performans gerçekleştireceklerdir. Canlı performans koşuluna uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca dia, film, koreografi vb. görsel unsurlar kullanılabilecektir. Kullanılacak enstrüman/vokal/görsel unsurlar başvuru formunda kesin olarak belirtilecektir. Görsel unsur kullanacak finalistler, yarışmadan en geç 1 hafta önce bu görsel unsurları ve altyapı sesini posta yoluyla ya da elden Halıcı A.Ş.'ye ulaştırılmalıdır. Görsel unsur olarak video-film (mpeg, avi, wmv) kullanacak yarışmacılar altyapıyı video içine senkron şekilde yerleştirmelidir.

10- Eserler katılımcılara geri yollanmayacaktır. Katılımcılar, eserlerinin yarışma logosu altında, her türlü ortamda yayınlanması, çoğaltılması ve dağıtılmasını kabul etmiş sayılırlar.

11- Yarışmada birinciye 7,500 (yedi bin beş yüz) TL, ikinciye 5,000 (beş bin) TL, üçüncüye 2,500 (iki bin beş yüz) TL ödül verilecektir.

12- Başlangıcından bugüne kadar yarışmanın düzenleyicileri, jüri üyeleri ve katılımcılar yasadışı yazılım kullanılmasına karşı ortak bir tavır içinde olmuşlardır. Aynı duyarlılığın tüm eser sahiplerinden beklendiği ve sorumluluğun kendilerine ait olduğu önemle hatırlatılır.

13- Yarışmaya katılanlar bu koşulların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

23. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share