24. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması

TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması… Türkiye’nin 25 yıldır devam eden en uzun soluklu müzik yarışması…


Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız


Bilişim 2018 - 35. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında Türkiye Bilişim Derneği ile birlikte gerçekleştirilen “TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması” 25. yılını görkemli bir geceyle kutladı.

22 Kasım Perşembe günü Ankara Central’da saat 19.30’da canlı performansla eserlerini jüriye dinleten 11 finalist arasında zorlu ve keyifli bir rekabet yaşandı.


Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız

Yakup Hortoğlu “Irmakta Yüzen Mandalina Kabukları” adlı bestesiyle birincilik ödülüne lâyık görüldü!

Yarışma Birincisi

Türkiye Popüler Müziğine önemli katkılar yapmış ve aramızdan ayrılmış olan değerli bestecilerimize ithaf edilen yarışmada jüri, finale kalan 11 eser arasından ilk üçü, izleyiciler önünde belirledi. Derece alanlara toplam 15 bin TL ve teknolojik ürünler ödül olarak verildi.

Görkemli gecenin unutulmazları arasında yerini alan Yakup Hortoğlu “Irmakta Yüzen Mandalina Kabukları” adlı eserini, bağlama ve cümbüş karışımı enstrümanıyla icra ederek jüri ve izleyicilerden tam not aldı.

Yarışmanın ikincilik ödülünü Gerçek Dorman "Be as Water My Friend" adlı eseriyle alırken “Bu bestelerin arasından ikinci olarak çıkmak benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Her şeyin dakikası dakikasına planlı olarak gittiği böyle profesyonel bir organizasyonda olmak mutluluk verici” diyerek heyecanını dile getirdi.

Üçüncülük ödülünü ise Hüseyin Cevahir Ünal "Deepness" adlı eseriyle aldı.

Yarışma İkincisi

Yarışma ÜçüncüsüUnutulmaz gecede aynı zamanda önceki yarışmalardan kesitler ve fotoğraflar paylaşılarak; şimdiye kadar derece alan yarışmacılarla ilgili bilgilerin de verildiği “25. Yıl Özel Gösterimi” yapıldı.

Yarışmanın 25 yıldır değişmeyen jüri üyelerinden Artun Ertürk, Borga Parlar, Garo Mafyan, Hakan Özer, İzzet Öz, Mehmet Okonşar, Şeref Oğuz, Rahmi Aktepe ve Emrehan Halıcı ’nın yanı sıra başarılı yarışmacılardan Yavuz Durak da bu yıl jüriye dâhil oldu.

Teknoloji ve sanat birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri olan TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması pek çok besteci ve müzisyeni, hem Türkiye hem de Dünya müzik sektörüne kazandırdı, kazandırmaya da devam edecek…

Finalde Yarışan Eserler

Performansları ses ikonlarına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

  1. Yakup Hortoğlu / Irmakta Yüzen Mandalina Kabukları Dinle
  2. Gerçek Dorman / Be as Water My Friend Dinle
  3. Hüseyin Cevahir Ünal  / Deepness Dinle
  • Deniz Sayman / Lay On Hands Dinle
  • Dinçer Tugmaner / Vadi Dinle
  • Ertuğrul Kızmaz / Longoz Dinle
  • Fatih Pesmen / It's Friday Dinle
  • Gülriz Tunca / Beni Ruhunda Tut Dinle
  • Mert Ergül / The Time Dinle
  • Ozan Erkal / Crush! And Oh! Dinle
  • Yiğit Şener / Nibiru is Coming Dinle
*Derece dışındaki finalistler isim sırasına göre yazılmıştır.
23. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share