21. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması

24. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışmasının birincisi "Sürprizlere Bayılırım" adlı eseriyle Ozan Erkal oldu.


Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız

34. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında bu yıl 24. yaşını kutlayan TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın final gecesi ve ödül töreni 20 Aralık 2017, Çarşamba akşamı Central Ankara’da yapıldı. Türkiye Bilişim Derneği ve Halıcı Bilgi İşlem A.Ş. tarafından 1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl yapılan yarışmaya ilgi büyüktü.

Yarışma BirincisiŞimdiye kadar yüzlerce besteci ve müzisyeni, hem Türkiye hem de dünya müzik sektörüne kazandıran yarışmanın finalinde 9 yarışmacı jüri ve davetliler önünde canlı performans sergiledi. Yarışmanın birincisi; “Sürprizlere Bayılırım” adlı eseriyle Ozan Erkal oldu. Erkal, ODTÜ Mimarlık mezunu ve 10 yaşından beri gitar çalıyor.

Yarışmanın jürisi Garo Mafyan (jüri başkanı), İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Şeref Oğuz, Mehmet Okonşar, Rahmi Aktepe, Artun Ertürk ve Emrehan Halıcı gibi müzik, kültür ve teknoloji alanlarına yayılan geniş ilgi alanlarına sahip uzman isimlerden oluşuyor.

Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız

İzzet Öz’ün başından beri hem jüri üyeliğini hem de sunuculuğu yaptığı yarışmanın özel performansında Onur Aymergen, Ahmet Elmas, Canberk Hacıbaloğlu, Cemal Ali Bağlan ve Emrehan Halıcı sahne aldı.

Melik Haydar Şahin

İkincilik ödülünü
Melik H. Şahin "Garibanam" adlı eseriyle aldı.

Yavuz Durak

Üçüncülük ödülünü
Yavuz Durak "Slow Motion" adlı eseriyle aldı.

Yarışma BirincisiYarışmanın ikincilik ödülünü inşaat mühendisi ve alaylı bir müzisyen olan Melik Haydar Şahin "Garibanam" adlı eserle, üçüncülük ödülünü ise Gazi Müzik Eğitimi bölümü mezunu Yavuz DurakSlow Motion" adlı eserleriyle aldı. Yarışmada bir de mansiyon verildi; "Zirve" adlı eseriyle Ceylin Özgür Erzen jüri özel ödülünü aldı.

Finalde Yarışan Eserler

Performansları ses ikonlarına tıklayarak Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

  1. Ozan Erkal / Sürprizlere Bayılırım Dinle
  2. Melik Haydar Şahin / Garibanam Dinle
  3. Yavuz Durak / Slow Motion Dinle
  • Atilla Çelik / Kumsal Dinle
  • Ceylin Özgür Erzen / Zirve Dinle
  • Güneş Gürsoy / Yine Sen Dinle
  • Sedat Şahin / Cactus Wind Dinle
  • Selçuk Kaleli / Fire Dinle
  • Umut Atakan Özşenol / Honor Dinle
*Derece dışındaki finalistler isim sırasına göre yazılmıştır.
23. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share