21. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması

23. TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması’nın birincisi; “Backtotheroad” adlı eseriyle Mehmet Metehan GÜLER oldu.

Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız

Temmuz başında duyurularına başlanan ve amatör-profesyonel tüm bestecilere açık olan TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın final gecesi ve ödül töreni 8 Aralık 2016, Perşembe akşamı Jolly Joker Ankara’da yapıldı. 1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl yapılan yarışmaya 23.yılında da ilgi büyüktü.

Yarışma BirincisiŞimdiye kadar onlarca besteci ve müzisyeni, hem Türkiye hem de dünya müzik sektörüne kazandıran yarışmanın 23.yılında finale kalan 9 yarışmacı jüri ve davetliler önünde canlı performans sergiledi. Yarışmanın birincisi;  “Backtotheroad” adlı eseriyle Mehmet Metehan GÜLER oldu. Stone Free adlı "Oldschool Rock" grubunda ve Sound Company adlı soul, funk, rock'n roll çalan grubuyla birlikte birçok programa çıkan Güler’in eseri hem jürinin hem de izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

Jüri Üyelerimiz

Yarışmanın artık gelenekselleşmiş olan jürisi Garo MAFYAN (jüri başkanı), İzzet ÖZ, Borga PARLAR, Hakan ÖZER, Şeref OĞUZ, Mehmet OKONŞAR, İlker TABAK, Artun ERTÜRK ve Emrehan HALICI gibi müzik, kültür ve teknoloji alanlarına yayılan geniş ilgi alanlarına sahip uzman isimlerden oluşuyor.

Madcapİzzet Öz’ün başından beri hem jüri üyeliğini hem de sunuculuğu yaptığı yarışmanın özel performansında THE MADCAP, en sevilen eserlerini Ankaralı dinleyicilere sundu. Performansı Youtube kanalımızdan izlemek için tıklayınız!

İkincilik Ödülü Güneş Gürsoy

İkincilik ödülünü
Güneş Gürsoy "Yalnız" adlı eseriyle aldı.

Üçüncülük Ödülü Batuhan Yalaz

Üçüncülük ödülünü
Batuhan Yalaz "Üzgünüm" adlı eseriyle aldı.

Yarışmanın sonunda Müzik Enstrümanı Yazılımı konusunda büyük başarıları olan Bülent BIYIKOĞLU’na Müzik Teknolojisine Katkı Ödülü verildi. Derece alan yarışmacılara toplam 10 bin TL ödül verildi.

Finalde Yarışan Eserler

Dinlemek için ses simgesine tıklayınız

  1. Mehmet Metehan Güler / Backtotheroad Dinle
  2. Güneş Gürsoy / Yalnız Dinle
  3. Batuhan Yalaz / Üzgünüm Dinle
  • Özben Odabaşı / Virüs Dinle
  • Orhan Erol / O Gece: 15/7 Dinle
  • Kaan Yazıcı / A Walk To Ambiguity Dinle
  • Gizem Seçgül Çelik / Love Isn't Here Anymore Dinle
  • İbrahim Güler / Hope Dinle
  • Adil Can Akcan / Nova Dinle
23. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share