21. TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması

22. TBD-HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması’nın birincisi; TRT Çok Sesli Müzikler Değerlendirme Kurulu Üyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Yavuz Durak

Jüri Üyelerimiz ve Yarışmacılarımız

Temmuz başında duyurularına başlanan ve amatör-profesyonel tüm bestecilere açık olan 22. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın final gecesi ve ödül töreni 19 Kasım 2015, Perşembe akşamı JollyJoker İstanbul’da yapıldı. 1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl yapılan yarışma, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 9.İstanbul Bilişim Kongresi kapanış etkinliği olarak gerçekleştirildi.

Yarışma BirincisiŞimdiye kadar onlarca besteci ve müzisyeni, hem Türkiye hem de dünya müzik sektörüne kazandıran yarışma, bu yıl “Attila Özdemiroğlu” teması ile yola çıktı. Gecede finale kalan 12 yarışmacı jüri ve davetliler önünde canlı performans sergiledi. Yarışmanın birincisi; TRT Çok Sesli Müzikler Değerlendirme Kurulu Üyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Yavuz Durak. Durak’ın “The Music Starts Where the Words end” adlı eseri hem jürinin hem de izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

Jüri Üyelerimiz

Yarışmanın artık gelenekselleşmiş olan jürisi Attila Özdemiroğlu (jüri başkanı), Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Şeref Oğuz, Mehmet Okonşar, Faruk Eczacıbaşı, Artun Ertürk ve Emrehan Halıcı gibi müzik, kültür ve teknoloji alanlarına yayılan geniş ilgi alanlarına sahip uzman isimlerden oluşuyor.

Şelale Şehnaz Samİzzet Öz’ün başından beri hem jüri üyeliğini hem de sunuculuğu yaptığı yarışmanın özel performansında Şelale Şehnaz Sam, Attila Özdemiroğlu’nun en sevilen eserlerini izleyiciyle buluşturdu.

İkincilik Ödülü F. Can Erdoğan

İkincilik ödülünü
F.Can Erdoğan "Kuartal" adlı eseriyle aldı.

Üçüncülük Ödülü Özben Odabaşı

Üçüncülük ödülünü
Özben Odabaşı "Aynadaki Yüz" adlı eseriyle aldı.

Derece alan yarışmacılara toplam 10 bin TL. değerinde hediye çeki ile müzik yazılımları ve teknolojik aletler ödül olarak verildi.

Finalde Yarışan Eserler

Dinlemek için ses simgesine tıklayınız

  1. Yavuz Durak / The Music Starts Where The Words End Dinle
  2. F. Can Erdoğan / Kuartal Dinle
  3. Özben Odabaşı / Aynadaki Yüz Dinle
  • Pınar Uludağ / Harita Dinle
  • Cem Yıldırım / Vefa Dinle
  • Erdem Tunalı / Züğürt Kral Dinle
  • Yakup Aksoy / Müzikle Dans - Bir Ömür Dinle
  • Sevgihan Soydan / Gel-Git Dinle
  • Okan Gündüz / Öz Dinle
  • Esra Üçcan / Attila Dinle
  • Gökay Özcanlar / Güzel İnsan Dinle
  • Murat Aşkan / MA Dinle
22. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması
Share